Rökfylld lägenhet två dar i rad!?

Hejhej!

Vill bara berätta att det är slutshopppat för mig nu när det gäller nya apparater.. Igår köpte jag en ny ugn, den är jätte bra, men jag fatta inte att man skulle värma upp den en gång innan man lägger i mat i den, resultatet blev en rökfull lägenhet, fast maten blev god ändå :P lite bränd plast är väl aldrig fel i en lasagne? haha.. Röken försvann iaf ganska fort och nu kan jag laga hur mycket mat i den som helst utan problem :) Gillar nya grejer ändå tänkte jag igår..

Men sen idag, kom jag på att jag skulle vara duktig och stryka lite kläder när jag råka hitta mitt strykjärn i ett av skåpen.. Har haft den ett år typ men aldrig använt den så den låg fortfarande i kartongen och så.. Tog uppp den läste manualen noggrant.. Första punkten var att man skulle ta bort plasten och sen skulle man sätta på den på max.. Gjort och klart.. vad händer då tror ni? Jo det börja typ brinna i strykjärnet. Stängde fort av den och lägenheten var full med rök igen.. Så nu sitter jag här igen och andas plaströk! Har öppnat alla fönster och satt på mig min nya vinterjacka som jag (som tur var) köpte idag!

Så från och med nu får det bli begagnade grejer för min del! Eller någon som hjälper mig om jag verkligen vill ha nån helt ny.. men efter att ha haft lägenheten rökfylld två dagar i rad så är det nog bäst med begangnat ändå.. vad tycker ni??

Boven nr1 - Ugnen




Boven nr2 - Strykjärnet

(Såg nu på bilden att det var smart av mig att ha tändstickorna precis bredvid när det börja brinna i strykjärnet)


Boven nr3 - Jag



Måste ju medge att allt det här även beror på mig och inte bara på mina nya grejer.. haha..
Sitter just nu med den nya jackan på eftersom jag fick lov att öppna alla fönster och vädra bort röken.. Fattar verkligen inte hur det kunde börja brinna.. Alltså det brann ju inte mycket, men det kom upp en eldslåga från den och rök som bara den!!

Nej nu har jag inte tid, måste börja med maten nu.. Har bjudit hit Jamshid på finmiddag nu :) tänkte laga till lax med lingonsylt i ugnen :) Ni får ha det så bra!

Bye bye then!

...

Hej hej!

Idag har jag haften riktig tråååkdag! Har städat lägenheten, tvättat 5 tvättar, storhandlat på ica, lagat mat och vart alldeles själv hela dagen/kvällen.. ingen rolig dag med andra ord.. Snackade precis med Jamshid, han fråga om han fick leka med mig imorgon så nu blev jag genast glad igen:) Så imorgon blire att köpa en UGN, leka med Jamshid och sen ska vi äta mat tillsammans och sen mysa en massa!

På tal om att köpa en ugn, så är jag verkligen glad över att jag ska ta tag i det!! En ugn är ju inte direkt billig så jag får nog ta av mina sista sparpengar, har vart lite snål innan men nu vill jag verkligen ha en! Vill verkligen kunna laga ordning lasagne! Kommit på att till alla mina favorit rätter behövs en ugn. såsom lasagne, fiskpinnar(tycker inte om stekta fiskpinnar), fläskpankaka, tacopaj, potatisbullar och massa annat.. Jag kanske lägger ner 2000kr på mat varje månad för jag gillar att äta god mat, inga köttbullar och snabbmackaroner här inte.. så då känns det nästan värt att köpa en ugn för några tusenlappar som man kommer ha mycket användning för dem kommande åren här i min nya lägenhet:)

Jag har kollat runt lite på nätet och fastnat för en kombinerad inbyggnadsugn från elgiganten:) det är den jag ska åka o kolla på imorgon:) Måste kolla upp om den verkligen är bra, känner mig lite osäker när det är en kombinerad ugn och micro. men funkar den lika bra som en riktig ugn så är ju den det bästa alternativet till min lilla lägenhet :)

Nu ska jag gå och kolla om min dunväst är torr.. Är lite orolig eftersom det är första gången jag tvättar den, har ju hört att måste ha tennisbollar i torktumlaren för att fördela dunet.. kan ju säga att det låter ända in i min lägenhet hur dem där bollarna slår inne i tummlaren.. hoppas jag inte får nå klagomål från grannarna :S Sen hoppas jag även att bollarna funkar.. Hade bara råd med tre tennisbollar när jag var in på intersport förra veckan.. trodde verkligen inte att dem skulle vara så dyra!!!!! tre tennisbollar för 80kr!?

Nej nu ska jag dra, ni får hålla tummarna nu för mig och min dunväst! Ni får även hålla tummarna för att jag hittar en bra och billig ugn imorgon :) Ha det så bra alla!

bye bye then!


Mat är nöje!

Hejhej!

Har precis ätit taco - alldeles själv :(
Tänker aldrig göra det igen.. Tacos är något man ska äta tillsammans med familj eller vänner.. Inte själv! Varför jag gjorde tacos var för att jag var så grymt sugen på det och jag trodde inte att jag skulle känna mig så ensam av att äta det ensam.. men det gjorde jag! Nu saknar jag att bo hemma hos mamma o pappa, där åt man aldrig ensam utan där var det alltid fullt runt bordet.

Jag började det här inlägget med att man inte ska äta tacos själv, men nu känner jag att man inte ska äta någonting själv! Middagen är inte bara "mat i magen" utan det är ett sätt att umgås på också, träffas, äta, snacka, umgås! Mat är nöje helt enkelt! Men efter att jag flytta ner till Jönköping så har det blivit att jag oftast har ätit själv eftersom jag bor själv. Jag och Jamshid brukar laga mat och äta tillsammans förstås och det är verkligen mycket roligare tycker jag:) Roligare att både laga maten och äta den om man är fler!!

Så med detta sagt vill jag bara säga att jag hellre äter nudlar tillsammans med någon än att äta tacos (eller nått annat jätte gott) ensam!


Lite smått från igår..

Hej hej!!

Sitter hem nu och har riktigt tråkigt! Har legat och kolla på tv hela kvällen.. Tidigare idag har jag vart i skolan och hållt på med grupparbetet i industriell ekonomi, uppgiften vi håller på med nu är verkligen svårt!! Efter 6 timmar så har vi inte ens kommit igenom hälften av uppgiften! så imorgon ska vi träffas igen och försöka hinna klart det.. Nej, nu ska jag sluta skriva massa tråk.. Jag tänkte berätta lite om igår iställe :) Vi hade verkligen skit kul!!

Jag och Maria åkte hem till Sawen vid sex tiden, där körde vi caps, snacka massa och gjorde iordning oss.. Eller det blev mest att dem gjorde iordning mig.. hahah! Mitt hår blev verkligen katastrof! Jag börja tupera det för att det skulle bli stort men sen när jag skulle få hjälp med att spraya det så blev väldigt mycket spray! Med en liter spray i håret så lade det sig och var helt genomblött med spray.. haha..  Sen drog vi in till kåren där det kryllade med hårdrockare.. Dem flesta hade verkligen gått in för det och köpt peruker och massa nitarmband, nithalsband och massa annat.. så jag kände mig inte så mycket hårdrockig längre eftersom jag bara hade tagit lite grejer som jag hittade i garderoben.. men, men, det var kul iaf :) Vi dansade massa och sen så var det ett band som spelade live på scenen så då stod vi där och hoppa o skrek typ.. Sen åkte jag hem till Jamshid och sov hos honom:) var riktigt längesen jag var hemma hos honom så det var roligt :) vi åt chips och kollade på playa del sol. somnade nog inte förrän vid 5 tiden.. Sen gick jag upp vid halv tio,  åkte hem till mig och duscha o gjorde ordning mig till skolan.. Skulle ju träffa gruppen kl 12 och jag ville ju inte komma dit med dem kläderna jag hade igår..

Tänkte bjuda på några "hårdrocksbilder"


Jag hemma hos Sawen :)


Maskin-rockare på kåren :)

Nu måste jag skriva klart min laborationsrapport som ska in imorgon.. har bara en uträkning kvar att skriva sen är jag äntligen klar!!! Det ska bli så skönt att få det gjort!! Ni får ha det så bra allihopa!!


bye bye then!

Hårdrockarn Disa goes party :D

Hej hej!

Sitter och väntar på bussen nu, ska iväg till Råslätt och träffa brudarna :) dricka lite vin och umgås, sen ska vi vidare till kåren :) Är lite rädd nu när jag klätt ut mig.. nitar och kedjor i massor :S
Det är såå INTE mig!! men vad gör man inte om det är hårdrockstema och jag, mario och en till har en liten hårdrockstävling :P

Hinner inte skriva så mycket mer, ska strax gå.. men ni får ha det så bra och håll tummarna för mig och mina hårdrockskläder, blev dem jag visade upp igår :D

bye bye then!


Disa goes hårdrockare!

Hej hej!

Har typ rivit ur hela min garderob nu i jakt efter hårdrockskläder! Det är nämligen hårdrocksittning på onsdag och då ska man klä ut sig till hårdrockare!! Men jag fick ju tyvärr ingen biljett eftersom HI-life-idioterna hade reserverat 170 biljetter och därför bara sålt 130 st! men jag ska vara utklädda till hårdrockare ändå!? eftersom jag, mario och hennes fadder, Cong deala om att den som är bäst utklädd av oss ska bli bjuden på två öl av dem andra! ångrar att jag gick med på det eftersom jag inte hittar så mycket hårdrockar-aktigt i min garderob :( men har man gått med på det så får man inte ångra sig! med lite fantasi så fick jag iaf ihop lite grejer från garderoben:) frågan är bara om det är hårdrockigt!?


Vad säger ni? Är det hådrock??? För jag har ingen aning!!


Svarta jeans, kedjor (från min handväska), nitskärp, grå t-shirt med ett "fräckt" tryck på.. Det som inte syns på kortet är att jag också har knytit en liten sjal runt ena vaden.. haha.. har sett att några har det, men om det är hårdrock eller inte har jag ingen aning om.. HJÄLP MIG!

Skulle vara riktigt gott med två gratis öl på kåren :P Ni vet, gratis är alltid gott!! hahah.. Så nu får ni allt hjälpa mig!!!


Nu ska jag lägga mig och försöka sova, har ju tenta imorgon!! :S är verkligen nervös!! Aja, god natt på er!

Bye bye then!

Dags att flytta in!?

Hej hej!!

Ligger och kollar på tv nu.. ska snart sova för imorgon ska jag upp tidigt för att gå till skolan och plugga! Känner att jag börjar komma in i det riktiga studentlivet nu!! Snart dags för att flytta in i skolan på "heltid" igen.. Idag har jag suttit i skolan och pluggat från 12:00 till 20:30 och imorgon ska jag till skolan kl 10:00 och sitta till 20:00, om inte längre.. För på tisdag gäller det att klara mini tentan i material tekniken!! Hoppas verkligen på att det kommer gå bra! men med mitt schema nu så borde det göra det:) Idag hann jag gå igenom alla instuderingsfrågor, 92 frågor, allt från polymerers egenskaper till olika härdningssätt! Bra Disa!!

Imorgon  ska jag ta med mig mig vattenkokaren och kaffepulver så jag o Frankie kan dricka kaffe och plugga! Kommer bli som förra året fast vi bara blir två nu.. Eller vem vet, det kanska kommer någon från klassen och joinar oss :) Förra året på teknisk basår så satt vi ju alltid runt 10 stycken i vårt lilla grupprum och snacka, drack kaffe, åt middag, tog en tupplur och plugga hela dagarna inför tentorna.. Det var mysigt! Så jag hoppas vi får till en liten "familj" i den här klassen också snart och "flyttar in" tillsammans i skolan :)

Nu ska jag lägga mig och sova.. ni får ha det så bra allihopa!!

bye bye then!

Calle Kristiansson - Walking in memphis

Hej hej!

Har inte riktigt förstått alla finesser som man kan använda på bloggen.. men nu ska jag pröva att lägga in en länk så ni kan få höra min älsklings låt! Calle Kristiansson som ägde Idol förra veckan sjunger Walking in memphis och jag får verkligen rysningar!

Tryck här och njut!

bye bye then!

Bra musik!

Hej hej!

Sitter just nu på tåget påväg ner till Jönköping.. har varit dålig på uppdatering men det är för att jag har vart i Falun över helgen och hälsat på familjen :D Riktigt mysigt!

Kom upp dit i fredags och då följde syrran med ut till Kniva och hade myskväll med mig, mor o far:) vi hyrde tre filmer och självklart köpte vi även med oss chips, dipp och coca cola :D Sen i lördags hade jag och bror min en hel dag! åkte hem till honom redan klockan 12 och sen stack vi och hälsa på farmor o farfar, sen blev det dags att dra iväg till en inflyttningsfest i Aspeboda.. Riktigt trevligt var det, fast jag var nykter, ville vara säker på att man kom därifrån sen:)  Där satt vi mest och sjöng o spela gitarr.. Åå vad jag älskar det! Det är det jag saknar mest när jag är nere i Jönköping! Dricka, Lyssna på när victor spelar gitarr och alla sitter runt om och sjunger med! Love it! Men senare blev det massa skit på festen och vi åkte hem! (tur jag var nykter och kunde köra hem oss:)

Det var även på den festen jag kom på mitt företagsnamn som jag ska ha när jag ska starta mitt eget design företag sen :) Hoppas jag kan skriva och berätta det för er utan att någon snor det av mig! men eftersom jag nog är ensam i hela världen att heta Disa Danevad så är det nog ingen fara! haha.. Den ska heta: Disa Danevads Design och loggan ska vara "3D" :) kom även på att Design utalas "(DISA)GN" där mitt namn även kommer in.. haha.. kommer säkert på tusen namn till, till mitt företag eftersom det kommer dröja flera år.. men det är lika bra att börja fundera ;P

Börjar få lite tråkigt på tåget nu, men det är bra att jag har min dator och mobilabredband alltså! Sitter och lyssnar på världens sköönaste låtar på spotify! så som; Walking in memphis, Cat´s in the cradle, Folsom prison blues, Jukebox blues m.m.

Någon som har nå bra tips på bra, sköna låtar så kommentera :)

Nu ska jag börja skriva lite på min laborationsrapport och fortsätta lyssna på bra musik!!

Then I’m walking in memphis..
Walking with my feet ten feet off of beale..
Walking in memphis but do I really feel the way I feel..

Innan jag säger hejdå måste jag bara säga att killen som sjöng den låten i Idol äger!! han är lätt den bästa!! Hej då nu.. ha det så bra allihopa!

bye bye then!


Paaarty!

Hej hej!!

Kom precis hem från skolan nu, är riktigt trött men det måste jag sluta vara nu eftersom jag snart ska iväg på party! Ska snart börja packa kläder, gå till systemet och sen gå hem till Frankie! Där ska vi göra ordning oss, dricka vin och umgås :) sen vid åtta tiden ska vi vidare till Astrid! Hon fyller 26år imorgon så hon ska ha ett litet kalas:) eller snarare sagt stort kalas!! Sen har Maskin även kräftskiva idag som vi inte får missa! eller vi missar iof ätandet av kräftor, men vi ska försöka hinna festa lite med alla där innan vi ska vidare till kåren..

Med andra ord har vi fullsmäckat schema idag! förfest, kalas, kräftskiva, kåren.. tur att allt sker på samma sida stan iaf :)

Fan vad kul vi kommer ha alltså! Det värsta är bara att jag o Frankie är lite oense om vad vi ska ha på oss! Hon vill att vi ska ha overallerna på oss bara för att slippa ha med sig väskan in på kåren.. men jag vill ha mina shorts och guldlinne som jag provade igår och framför allt vill jag kunna ha mina nya skor!! men jag kan inte gå i finkläder om hon ska ha på sig overallen! så det är lite drygt.. tar nog med mig både overallen och det andra till henne iaf.. så får jag försöka övertala henne att sätta på sig nått fint :) annars får jag väl ha overallen på mig jag med.. hur som helst kommer vi iaf har skit trevligt och roligt ikväll :D och det är ju det viktigaste!!

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer.. ska packa i det sista och sen sticka iväg :) ha det så bra allihopa!!

bye bye then!

Fika på Georges!

Hej hej!

Har nyss kommit hem efter att ha varit på Georges o fikat med Frankie i 2 timmar :) Var riktigt myysigt! Vi satt verkligen o snacka om allt! Nu sitter jag och snacka med Syrran på msn, vi sitter och planerar inför nästa helg när jag kommer upp till falun! gud vad jag längtar!! ska bli så kul o träffa familjen och lille jas!! <3

Snart ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film och äta lite godis som blev kvar efter bion igår :)

Nu orkar jag inte skriva mer.. ha det bra!

bye bye then!

Pluggar..

Hej hej!

Tänkte ta en liten paus från pluggandet nu.. Har faktiskt vart duktig nu och läst några kapitel ur Klyv företagen! sen har jag kollat på powerpoint presentationerna från föreläsningarna på material tekniken.. Där märkte jag att det var mycket fakta som jag inte hade skrivit ner i mitt block så jag började skriva ner det jag hade missat.. efter ett halvt A4 märker jag att jag skriver "Detta ingår inte i den här kursen!" kollar upp och läser igenom allt igen och förstod varför jag hade "missat" detta innan.. blir verkligen sur och river av sönder det jag skrivit och väljer att ta en paus i pluggandet.. Orka sitta o skriva av massor som vi ändå inte ska ha med! aja, nu ska jag försöka lugna mig lite och fortsätta läsa ur boken.. den vet jag iaf att jag ska läsa!!

Igår hade jag o Jamshid jätte mysigt:) Vi var och åt på DalBaffo som var en jätte mysig resturang!! Jag lyxade till det med kalvrulle fylld med champinjoner, och Jamshid med oxfile :) När vi hade ätit upp beställde vi en varsin till öl och satt kvar och snackade i nästan två timmar innan vi fick bråttom iväg till bion :) Filmen var ritkigt rolig, men ändå lite dryg tyckte jag.. Den hade ingen rolig handling, men mycket roliga scener:D Sen gick vi hem till mig och åt godis o kolla på film:) egentligen skulle vi spela lite playstation men vi orkade inte, är verkligen glad att jag har fått hit spelet, ska nog spela lite senare :D

Men nu ska jag fortsätta plugga.. Ni får ha det så bra!

Bye bye then!

"våran" dag :)

Hej hej!

Idag har jag varit duktig! riktigt duktig! När jag vaknade vid tolv, gick jag och storhandlade på ica! Så nu har jag massor med mat i frysen:) sen storstäda jag lägenheten! och det behövdes verkligen! kom inte ihåg sist jag dammsög! så nu är det skinande rent i lägenheten :)  Nu ligger jag o kollar lite på tv och slappar, väntar på att Jamshid ska komma.. hoppas att han kommer snart! det är ju våran vara-med-varandra-dag idag ju! hahah. Låter så töntigt! men vi har ju knappt hunnit umgås dem senate veckorna.. Så vi ska ut och äta, sen gå på bio och så hoppas jag verkligen att han har med sig vårat playstation så vi kan spela! Var längesen jag utmanade han i bilrace nu!

Så här ser jag ut idag! (Fan vad jag hatar att min kamera är sönder! blir inga bra bilder med cam!)


Har min nya mörklila stickade tröja och svarta tights :)

Nu tror jag Jamshid är på ingång :) så ni får ha det så bra!

Bye bye then!


Mina nya skor!!

Hej hej!!

Har ju glömt att visa mina nya älskade skor!! Har aldrig blivit så nöjd över ett par skor förut!





Visst var dem läckra!? Jag älskar dem verkligen!!

Nu ska jag kolla på brokeback mountain som går på ettan.. har faktiskt inte sett den filmen innan så känner att jag måste se den nu!

bye bye then!

Lite blandat..

Hej hej!

Ligger och kollar på doobidoo på tv.. har inte så mycket för mig med andra ord.. Jamshid åkte hem vid sex så då laga jag lite lax till mig själv sen börja jag rulla tummarna.. var meningen att jag skulle städa och greja idag men de är jag för lat för.. inte bra! Ligger därför och kolla på tv och snackar med mario på facebook! På måndag ska hon, jag o Astro leka! det ska bli riktigt kul!! fick höra att det hänt massor hos dem här damerna nu så det ska bli kul o få höra lite skvaller!!

Börjar verkligen sakna familjen nu så jag har bestämt mig för att åka hem Falun nästa helg :) Ska verkligen bli kul! sen så får jag med mig alla kläder ner hit också :) Så passar det så bra också eftersom dem flesta ska åka hem nu då!

Imorgon ska jag o Jamshid ha en heldag:) vi ska först hitta på nått att göra på dagen sen ska vi ut och äta och sen gå på bio :) vi har bokat platser nu så vi ska kolla på en sommar med Göran :) hoppas den är lika rolig som den verkar! Ska bli riktigt kul o verkligen få en hel dag med honom eftersom vi har haft så mycket att göra båda två så har vi bara träffats sent på kvällarna..

Nu har jag inte så mycket mer att skriva. har inte hänt något speciellt så.. men jag har fått tag på en bild nu på min och Frankies ankmamma + ungar! den vi gjorde ordning till badkarsracet :)


Erkänn att den är så sööt!! hahaha..


Här är det en annan bild från insparken:)
 
Jag o Frankie hitta en kundvagn! Vi åkte runt i den hela kvällen kan jag säga! haha..
Vem säger att man ska uppföra sig vuxet när man går på högskola? Jag kommer aldrig bli vuxen!

Nu ska jag kolla på film.. ni får ha des å bra!!

bye bye then!

Ett tecken?

Hej hej!

Idag var jag med om det nått så sjukt!!
På lunchrasten idag satt vi och snackade med några i klassen, då kom ämnet försäkringar upp. Då kom jag på att jag bott i Jönköpig i ett år utan att vara försäkrad! varken hem- eller olycksfallförsäkrad! Jag blev rädd och lovade mig själv att det första jag skulle göra när jag kom hem var att ringa och kolla med försäkringsbolaget! Men när jag väl kom hem såg jag att jag hade fått lite brev, gissa vad det ena brevet kom ifrån? Länsförsäkringen!! Kan säga att jag fyllde i blanketten och sprang o posta det på engång! Fatta vad sjukt!! Här har jag gått runt helt oförsäkrad i ett år utan att ha tänkt på det, sen när jag kommer på det så får jag hem frågan och en blankett samma dag!? varför har jag inte fått det där brevet innan? Är det ett tecken? Kommer det hända mig eller min lägenhet något snart?? Jag är verkligen rädd! Jag kommer brinna inne =´(

Det är iaf tur att Jamshid kommer snart, då kommer jag inte bli lika rädd, men från och med nu kommer jag kolla plattorna på spisen 10 gånger innan jag går hemifrån, jag kommer inte sätta på elementet som står bredvid sängen och jag kommer till och med dra ut sladdarna från tvn och dvdn när jag går ut! Hoppas bara grannarna också gör det! För här ska det inte brinna!

Nu ska jag diska och sen börja med maten! Jamshid kommer om 45 min ungefär och idag ska det inte behövas värmas i micron :D

Ni får ha det så bra allihopa och jag hoppas ni är försäkrade!

bye bye then!


bästa schemat!

Hej hej!!

måste bara skryta lite om mitt super duper schema!!! Har aldrig haft ett bättre skolschema, till och med bättre än när jag gick i ettan på vikaskolan då jag slutade 20 över tolv varje dag!!

Mitt schema!

Måndag:
Ledig!!
Tisdag: 08:00 - 14:45 (längsta dagen)
Onsdag: 10:00 - 11:45
Torsdag: 13:00 - 16:45
Fredag: Ledig!!

Sjukt nice! bara det att vi kommer ha mycket att göra utanför skolan så måndagar och fredagar då jag är ledig måste jag ändå plugga en massa :( men det är inte än.. kommer nog börja med det om nån vecka eller två, eftersom vi har det riktigt soft nu i början :D

Nu ska jag tvätta lite, ganska meningslöst inlägg men jag kände för att skryta lite :P men ni får har det så bra!!

bye bye then!


RSS 2.0